Vapaa-aika on merkityksellistä palautumisen kannalta

Kun kova työputki on päällä ja työtehtävien määrä tuntuu olevan loputon, saattaa syntyä kiusaus painaa töitä kaasu pohjassa lähes ympärivuorokautisesti kaikkina viikonpäivinä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että ahkerinkin työntekijä tarvitsee myös vapaa-aikaa, jotta hän voisi palautua työtehtävistään ja jotta hänen tehokkuutensa pysyisi parhaalla mahdollisella tasolla. Kerromme tässä artikkelissa lyhyesti pähkinänkuoressa, miksi palautuminen on niin kovin tärkeää.

Palautuminen pitää työtehoa yllä

Jos työtä painetaan liian pitkissä putkissa ilman mahdollisuutta palautumiseen, alkaa työteho pikkuhiljaa laskea ja työntekijä alkaa uupua. Huonolla työteholla töitä tehdessä ei saa juurikaan mitään aikaan ja virheiden mahdollisuus lisääntyy. Keskittyminen herpaantuu väsyneenä, minkä vuoksi työssä saattaa tapahtua suuriakin mokia, joita ei virkeänä tulisi tehneeksi. Juuri tästä syystä palautuminen ja riittävä lepo ovat niin kovin tärkeitä.

Tee jotakin, josta itse nautit

Palautuakseen kannattaa tehdä jotakin sellaista, josta itse nauttii. Visuaalinen, luonnon läheisyydestä nauttiva ihminen voi lähteä vaikkapa ihastelemaan kauniita kirsikkapuita ja kokea näin yhteyttä luontoon. Toisille liikunta on paras tapa pitää omaa kuntoa ja palautumista yllä, kun taas toiset uppoutuvat mieluiten hyvän kirjan pariin ja saavat siten ajatuksensa hetkeksi pois työasioista ja arjen huolista. Olipa oma tapasi viettää vapaa-aikaasi ja palautua mikä tahansa, tärkeintä on, että huolehdit riittävästä palautumisesta!

Ilman riittävää vapaa-aikaa ja lepoa vaarana on burn out

Ellei työntekijä tai yrittäjä saa mahdollisuutta riittävään vapaa-aikaan ja lepoon, on hän vaarassa palaa loppuun eli sairastua burn outiin. Tätä vaaraa ei kannata aliarvioida ja ennaltaehkäisy onkin paras keino välttää burn out. Työpaikoilla olisi erittäin tärkeää huolehtia työntekijöiden työhyvinvoinnista ja siitä, että burn outin vaara olisi mahdollisimman pieni.

Suomalaista työelämää pidetään nykyisin melko kiivastahtisena ja kilpailuhenkisenä. Perinteisesti suomalaiselle on ollut tärkeää pärjätä työelämässä mahdollisimman hyvin ja pitää kulissit kunnossa. Juuri tästä syystä myös burn out on valitettavan yleinen suomalaisilla työntekijöillä ja olisikin tärkeää, että työpaikkojen johto osaisi pitää tuntosarvensa pystyssä työntekijöidensä mahdollisen pahoinvoinnin osalta ja uskaltaisi tarttua siihen myös mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.