Millainen on hyvä pomo ja miten sellaiseksi voi kehittyä?

Hyvä johtajuus ja oikeudenmukainen pomo ovat erittäin tärkeitä tekijöitä menestyvän yrityksen taustalla. Mutta millainen sitten on hyvä pomo ja kuinka sellaiseksi voi itse kehittyä? Löydät tästä postauksesta mielenkiintoista aiheeseen liittyvää pohdintaa.

Hyvän pomon ominaisuuksia

Hyvä pomo on riittävän jämäkkä, mutta silti inhimillinen. Hänen täytyy pystyä pitämään työyhteisö kurissa mutta myös huolehtia siitä, että työilmapiiri säilyy hyvänä. Kaikenlainen työyhteisön sisäinen eripura vähentää yhteisön tuotteliaisuutta ja hyvä pomo tietää tämän.

Hyvä pomo on myös oikeudenmukainen. Hän ei sorru suosimaan tiettyjä työntekijöitä, vaikka henkilökemiat osuisivatkin toisten kanssa paremmin yksiin kuin toisten, vaan hän kohtelee kaikkia työntekijöitä tasapuolisesti. Työntekijöiden asettaminen eriarvoiseen asemaan syöksee helposti koko työyhteisön epästabiiliin tilaan ja on omiaan aiheuttamaan työyhteisössä eripuraa.

On myös tärkeää, että työpaikan pomo kohtelee työntekijöitä vertaisinaan. Käskyjen jakaminen ylhäältä päin työntekijöiden omat toiveet ja mielipiteet huomioimatta ei enää ole tätä päivää eikä nykyaikaista johtajuutta! Onkin tärkeää, että pomo tietää, missä työpaikalla mennään ja mitä hänen työntekijöilleen kuuluu.

Kuinka voin kehittyä hyväksi pomoksi?

Jos työskentelet työyhteisön pomona ja tunnet itsesi epävarmaksi johtamiskyvyiltäsi, ei huolta, sillä aina on varaa parantaa. Erilaiset hyvään johtajuuteen liittyvät koulutukset ja kirjat ovat esimerkiksi hyvä tapa aloittaa oman johtajuuden kehittäminen.

Aivan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, mitkä ovat omat vahvuudet johtajana ja mitä puolia voisit vielä kehittää. Tarkastele omaa johtajuuttasi rehellisesti ja ulkopuolisen silmin. Oletko riittävän jämäkkä? Oletko kuitenkin inhimillinen johtaja, jota on helppo lähestyä? Tunnetko kuuluvasi työyhteisöön, vai oletko pikemminkin sen erillinen osa, joka jakelee käskyjä ylhäältä päin? Kohteletko kaikkia työntekijöitäsi tasavertaisesti vai onko joku tai jotkut heistä suosikkiasemassa?

Tarvittaessa voit pyytää apua asiantuntevalta kouluttajalta, joka voi tarjota sinulle työkaluja johtamiseesi ja etenkin sen mahdollisiin ongelmakohtiin. Ulkopuolinen asiantuntija osaa katsoa tilannetta ulkopuolisen silmin ja näkee tilanteen helposti hieman eri tavalla kuin sinä, joka olet koko ajan tilanteen keskiössä. Asiantunteva konsultti voikin auttaa sinua avaamaan johtajuuteesi tai esimerkiksi työpaikan ilmapiiriin liittyviä solmukohtia, vaikka ne tuntuisivatkin olevan suoranaisessa umpisolmussa!